PREMIERE DEN 9. JANUAR 2020

Oscar-nominerede Feras Fayyad (De sidste mænd i Aleppo) er tilbage med endnu et gribende filmisk værk fra Syrien – endda med feministisk kant. Filmens hovedperson er den kvindelige børnelæge Dr. Amani Ballour, som trods daglige bombardementer og kronisk mangel på udstyr og medicin får det hele til at hænge sammen på det underjordiske hospital i Ghouta udenfor Damaskus. Hun og kollegerne Samaher og Dr. Alaa har tilkæmpet sig retten til at praktisere på lige fod med de mandlige læger – og på anderledes lige vilkår, end hvad der ville være muligt, hvis de havde arbejdet i det patriarkalske system, som hersker over jorden. ‘The Cave’ vandt publikumsprisen, The Grolsch People’s Choice Documentary Award, på filmfestivalen i Toronto.

SOUNDTRACK:

TRAILER:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: