Roland Møller vælger film&musik i Berlin (Del 2)

Scroll down to content

12558535_439555936233382_310532191_n

Af Ronnie Rocket

Der er en særlig forbindelse mellem Roland Møller, Berlin, David Bowie og filmen ‘The Coldest City’, som Roland indspiller i den tyske hovedstad for tiden. Men den hemmelighed kan vi desværre ikke røbe. Vi kan til gengæld røbe hvilke film og hvilke sange, der er Rolands favoritter. Du kan læse første del af interviewet her og lytte til yndlingssangene nedenfor.

Mine 5 yndlingssange

1. Grandmaster Flash & The Furious Five – The Message (1982)

Jeg var som bekendt fynsk mester i electric boogie [det nævner Roland i alle interviews, red.] og jeg ville så gerne have fat på denne plade, men jeg kunne ikke finde den nogle steder. Så jeg bestilte den på det lokale bibliotek. Jeg måtte vente i tre måneder før den kom hjem. På det tidspunkt havde jeg snurret så meget rundt på gulvet som en snurretop i ren forventning, men de blev indfriet til fulde.

2. Stevie Ray Vaughan – Little Wing (Indspillet i 1984, udgivet i 1991)

Stevie Ray Vaughn er min yndlingsguitarist og jeg glemmer aldrig da han spillede dette Jimi Hendrix nummer på Midtfyn.

3. N.W.A. – Fuck The Police (1988)

Soundtracket til min ungdom og en naturlig opfølgning til Grandmaster Flash.

4. Dr. Dre – The Watcher (2001)

Jeg har hørt rigtig meget hip hop. Meget Snoop Dogg. Meget Dr. Dre. Dette nummer er fra albummet ‘2001’. Men det kunne også have været ‘The Chronic’. Her kan man høre dem begge sammen.

5. David Bowie – Let’s Dance (1983)

Dette var det første Bowie album jeg købte og titelsangen er stadig min favoritsang med Bowie. Jeg var ikke kæmpefan ligesom mange andre, men da han døde gjorde det alligevel et stort indtryk på mig, når man så tilbage og kiggede på hvor meget han har betydet. Både med hensyn til musik, mode, stil og film. Det er i øvrigt Stevie Ray Vaughn, der spiller lead guitar på albummet. Det er en speciel oplevelse for mig at filme i Berlin med en handling, der foregår dengang han boede i byen. Der er også en anden forbindelse mellem David Bowie og ‘The Coldest City’, men den må jeg ikke fortælle om, så det må blive en anden god gang.

Foto: Roland sammen med sine stuntmen fra filmen ‘The Coldest City’. Rolands seneste film ‘Under Sandet’ har premiere i Tyskland den 7. april. film&musik vil rapportere fra begivenheden i Berlin.

Læs om Rolands filmfavoritter i 1. del her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: