En smuk og sanselig rejse gennem katastroferamte lydlandskaber med den japanske komponist, der trodser både tsunamier og sygdom

Den 65 årige japanske komponist Ryuichi Sakamotos arbejde tæller scores til film som ‘The Revenant’ og ‘The Last Emperor’. Men for Sakamoto er musik mere end noder. Da han rammes af kræft, får både musikken og kroppens hjem i verden pludselig en ny betydning for den livskloge og sansende mesterkomponist. Lægerne råder ham til at lægge arbejdet på hylden for at blive rask, men Sakamoto opdages med fingrene på tangenterne. Han hverken vil eller kan stoppe med at skabe sin musik. Kadaveret af et druknet klaver efter tsunamien, fuglenes sang i en forurenet skov og sneens knagen på polarcirklen: Hvor der er lyd, er der musik. Det hele væves sammen med synthesizers og gamle gongonger i studiet i New York, og for øjnene af os bliver sidste års anmelderroste album, ’async’, til. ‘Coda’ er et portræt af en af vor tids mest originale, musikalske begavelser. Og om hans aktivistiske engagement i det miljø, der frembringer hans lydlige råmateriale.

Visninger:

Tor. 15/03
16:45
Cinemateket

Tir. 20/03
19:00
Vester Vov Vov

Tor. 22/03
18:00
Aveny-T

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: