Lyt til rumænsk folkemusik i den japanske tegnefilm ‘Minder fra i går’

Scroll down to content

Studio Ghibli filmen ‘Minder fra i går’ fra 1991 har repremiere i de danske biografer i dag. I filmen optræder to rumænske folkesange, der er udødeliggjort af den berømte panfløjtespiller Gheorghe Zamfir.

Zamfir er kendt for at spille på en udvidet udgave af den traditionelle rumænske panfløjte, kaldet for en nai, som består af en sammensætning på enten 20, 22, 25, 28 eller 30 fløjter, for at udvide tonernes spændvidde, og for at opnå så mange som otte deltoner – udover den grundlæggende tone – fra hver fløjte ved at ændre på deres embouchure.

Filmen er distribueret af Camera Film.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: