georgeharrison_wonderwallmusic

LONG PLAYER

Wonderwall Music var George Harrisons første soloalbum og soundtracket til filmen Wonderwall. Sangene er næsten alle instrumentale (bortset fra nogle ikke-engelske stemmer og et langsomt spoken word nummer), og blev indspillet delvist i december 1967 i England, og resten i januar 1968 i Bombay i Indien. Wonderwall Music er bemærkelsesværdigt for at være det første soloalbum af et af medlemmerne af The Beatles.

Mens de fleste af de indiske musikere, pianist John Barham og medlemmerne af Remo Four blev nævnt ved deres rigtige navne, var mange af de resterende navne pseudonymer for Harrison, Eric Clapton, Ringo Starr og Peter Tork. Harrison står kun nævnt som producer, arrangør og sangskriver af albummet.

Under indspilningerne i Indien blev baggrunds lydsporet til “The Inner Light”, som senere blev B-siden til “Lady Madonna”, den sidste Beatles single for Parlophone i Storbritannien og Capitol Records i USA.

Alle numrene var komponerede af Harrison, og det var den første albumudgivelse for det nyligt oprettede Apple Records, udgivet i november 1968, få uger før The Beatles. Det blev også det første Apple optagelse som udgik igen, selvom den dog blev genudgivet som remastered CD i 1992.

Wonderwall Music nåede slet ikke hitlisterne i Storbritannien, men blev #49 i USA i starten af 1969.

LYT TIL SINGLEN (udkom kun som acetat):

LYT TIL ALBUMMET:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: