thebeatles_eightdaysaweek_a4

SE FILMEN I GRAND HJEMMEBIO

Da The Beatles den 9. februar 1964 optrådte i “Ed Sullivan Show”, slog seertallet på 73 millioner alle rekorder. Derefter var gruppens succes verdensomspændende og over de næste tre år gennemførte de en nærmest kontinuerlig turné – noget end ikke Elvis Presley havde opnået. De fyldte scener og stadions med tusinder af skrigende fans og var centrum for en begejstring og fan-dyrkelse, hvis lige aldrig var set, og som fik navnet Beatlemania. Dokumentarfilmen dykker ved hjælp af sjældent eller aldrig før sete klip med gruppen ned bag facaden og beskriver, hvordan de fire Beatles – John, Paul, George og Ringo – selv oplevede det. Med materiale fra medlemmernes private arkiver, fra fraklip fra studieoptagelser og med timevis af private 8 mm optagelser fra fans er det endvidere lykkedes at genskabe 12 live-optrædener, som er det tætteste, vi i dag kan komme til at opleve, hvordan The Beatles var live. Eller som Paul McCartney beskedent udtrykker det: ”I think the basic thing about The Beatles is that we were a great little band.”

Ron Howard har skabt en fængende collage, der placerer publikum lige på stedet – i tour-bussen, i bilen, på stadion – hvor The Beatles udfoldede deres magi som live band. Blandt de genfundne perler er en optagelse fra San Franciscos Candlestick Park af deres sidste live performance foran et publikum nogensinde. Foruden nye interviews med Paul McCartney, Ringo Starr og nogle af de mennesker, der oplevede dem og deres effekt på samtiden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: