Dansk trailer til Don Cheadle’s Miles Davis film ‘Miles Ahead’

Scroll down to content

454916da7b5525a4f73ddf59df57b0b9

I midten af hans produktive karriere på det absolutte topniveau af moderne jazz, forsvinder Miles Davis sent i den anden halvdel af 70’erne – bogstavelig talt – fra offentligheden i fem år. Alene og ensom i sit hjem, lider han under frygtelige kroniske smerter fra sin svigtende hofte, mens hans musikalske stemme forplumres af narko og smertestillende medicin og hans hukommelse ubønhørligt pines af fortidens ansigtsløse spøgelser.
Da den ressourcestærke musikjournalist, Dave Braden (Ewan McGregor) tiltvinger sig adgang til Davis hus, kastes de to mænd i de følgende dage uforvarende ud på et vildt og skræmmende eventyr for at sikre sig et stjålent masterbånd med musikerens seneste kompositioner. Undervejs tændes Davis’ allerede korte lunte gentagne gange af minderne om sit forliste ægteskab med den talentfulde og meget smukke danser, Frances Taylor (Emayatzy Corinealdi). I løbet af deres stormfulde romance og endnu mere dramatiske ægteskab, var Frances Davis’ muse og det var i den periode han udgav flere af sine ikoniske indspilninger, herunder de legendariske ‘Sketches of Spain’ og ‘Someday My Prince Will Come’. Desværre var idyllen kortvarig og deres otte år lange ægteskab var fyldt af utroskab og misbrug, inden Frances blev tvunget til at flygte for sin sikkerheds skyld, som konsekvens af Miles’ svigtende mentale og fysiske helbred.
I de sene 70’ere, plaget af anger og tabet af alt han elsker, flirter Davis med afgrunden, inden han endnu en gang finder forløsning i sin kunst.
“Miles Ahead”, der er inspireret af virkelige begivenheder i hans liv, er et underholdende, impressionistisk og hudløst portræt af en af det 20. århundredes største musikalske genier, Miles Davis (Don Cheadle) efter Cheadles eget manuskript i samarbejde med Steven Baigelman og med Cheadle som debuterende instruktør.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: